سیاسی
روزنامه امروز
    Row Error
کدخبرنگار: 101 تاریخ انتشار: 1401-02-21 / 16:10:00

ارز مورد نیاز واردات کالاهای اساسی از سامانه نیما تأمین می‌شود

    رئیس کل بانک مرکزی گفت: از این پس واردکنندگان کالاهای اساسی اقدام به تأمین ارز از محل سامانه نیما و به صورت رقابتی با صادرکنندگان خواهند کرد. […]

ارز مورد نیاز واردات کالاهای اساسی از سامانه نیما تأمین می‌شود

علی صالح آبادی در برنامه زنده میز اقتصاد شبکه یک سیما درباره وضعیت تأمین ارز کالاهای اساسی در پاسخ به پرسشی درباره مسدودی کل حساب واریز یارانه اظهار کرد: این که کل حساب مسدود می‌شود صحت ندارد و صرفاً پولی که جدید از سوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها واریز شده قابل برداشت نیست ولی پول‌های قبلی افراد در همان حساب قابل برداشت است.

وی درباره وضعیت ارزی کشور پس از هدفمندی یارانه‌ها گفت: روشی که در گذشته برای تأمین ارز کالاهای اساسی استفاده می‌شد عوارض بسیار زیادی داشت و به هیچ وجه قابل دفاع نبود اما در حال حاضر روش پرداخت تغییر کرده است.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: قبلاً ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردکننده داده می‌شد اما در حال حاضر ارز نیمایی به وارد کننده داده می‌شود ولی مابه التفاوت آن به خود مردم برگشت داده می‌شود.
صالح آبادی گفت: یکی از عوارض تأمین ارز یارانه‌ای برای وارد کننده این بود که به دلیل وجود شکاف ۲۰ هزار تومانی میان ارز نیمایی و ارز دولتی لذا بیش از آنچه نیاز کالایی کشور بود واردات صورت می‌گیرد اما الان با اجرای این طرح خواهیم دید که واردات ما قطعاً کاهش خواهد یافت و به میزان نیاز می‌رسد.

به گفته صالح آبادی واردات اضافه کالای خصوصاً کالاهای اساسی به دلیل اختصاص ارز ارزان به آن، سبب قاچاق کالا به کشورهای منطقه و همسایه می‌شد بویژه در حال حاضر که به دلیل جنگ روسیه- اوکراین، قیمت کالاهای اساسی در دنیا گران شده بسیاری از کشورها تعرفه واردات کالای اساسی را صفر کرده اند اما ما کالای اساسی ارزان وارد می‌کردیم و در نتیجه مازاد آن به کشورهای همسایه قاچاق می‌شد.

رئیس کل بانک مرکزی دومین عارضه اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به وارد کننده را لطمه به تولید کننده داخلی عنوان و بیان کرد: برای تولید کننده داخلی صرف نمی‌کرد تا کالایی که واردات آن ارز ارزان دریافت کرده، تولید و با قیمت کالای وارداتی رقابت کند. یعنی هم تولید کننده و هم مصرف کننده نهایی متضرر می‌شدند.

وی تصریح کرد: سومین عارضه اختصاص ارز دولتی به وارد کننده این بود که بخشی از یارانه ارز دولتی دست مردم نمی‌رسید چون در مرحله توزیع دلالان زیادی وجود داشتند و عوامل توزیع و همچنین دستمزدها نیز سبب می‌شد تا بخشی از این یارانه کسر شود و بخشی از آن به جیب واسطه‌ها برود نه مردم.

صالح آبادی با تاکید بر اینکه از این پس وارد کننده ها بر اساس نرخ نیما اقدام به واردات کالا می‌کنند گفت: ممکن است اصلاح قیمتی در کالاها رخ بدهد ولی مابه التفاوت آن به صورت یارانه نقدی به مردم داده می‌شود.

وی تاکید کرد: واریز یارانه نقدی تا زمان تأمین زیرساخت‌های کالابرگ الکترونیکی ادامه خواهد داشت.

این مقام مسئول ارشد نظام بانکی با تاکید بر اینکه تا پیش از اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها، ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات کالاهای اساسی از محل فروش نفت صورت می‌گرفت و در انحصار دولت بود بیان کرد اما در حال حاضر علاوه بر تأمین ارز از سوی دولت، وارد کننده می‌تواند از محل ارز بازگشت از صادرات کالاهای نفتی و غیرنفتی از سامانه نیما به شکل رقابتی تأمین ارز کند.

رئیس کل بانک مرکزی درباره کالابرگ الکترونیکی گفت: در یکی از استان‌ها به شکل آزمایشی زیرساخت‌های استفاده از کالابرگ الکترونیکی در حال تست است و اگر موفق شود از این بستر (کالابرگ الکترونیکی) می‌توان خرید کالاهای اساسی را انجام داد.

به گفته صالح آبادی استفاده از کالابرگ الکترونیکی زیرساخت فنی و دستگاه‌های پز جدید می‌خواهد ولی استفاده مردم از کارت‌های بانکی مرسوم و در اختیار آنها است و کارت جدیدی صادر نمی‌شود. هر زمانی که زیرساخت‌ها فراهم شود با اطلاع رسانی قبلی و آموزش به مردم، استفاده از کالابرگ الکترونیکی رایج خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: متولی تأمین زیرساخت‌های کالاهای الکترونیکی، وزارت اقتصاد است و بانک مرکزی و شبکه بانکی نیز با وزارت اقتصاد همکاری خواهند کرد.

نظر شما
ارسال دیدگاه

گزارش تصویری