سیاسی
روزنامه امروز
    Row Error
کدخبرنگار: 101 تاریخ انتشار: 1400-11-30 / 12:45:00

فقط ۲ درصد محصولات کشاورزی ایران به برزیل صادر می‌شود

    وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ایران بیش از ۵۰ درصد محصول کشاورزی از برزیل وارد می‌کند، گفت: عمده صادرات ما به این کشور کود اوره و تنها ۲ درصد آن محصول کشاورزی است. […]

فقط ۲ درصد محصولات کشاورزی ایران به برزیل صادر می‌شود

سید جواد ساداتی‌نژاد وزیر جهاد کشاورزی در نشست مشترک توسعه همکاری‌های کشاورزی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدراتیو برزیل با اشاره به لزوم افزایش مبادلات تجاری در حوزه غذا و کشاورزی بین دو کشور ایران و برزیل گفت: صادرات محصولات کشاورزی ما طی سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته و می‌توانیم قابلیت تهاتر بین دو کشور ایران و برزیل را ایجاد کنیم.

ساداتی‌نژاد با اشاره به سفر هیئت بزرگ تجاری برزیل به ایران به همراه وزیر اسبق کشاورزی این کشور، خطاب به وزیر کشاورزی فعلی برزیلی‌ها گفت: اینکه وزیر اسبق کشاورزی شما بخش خصوصی را در سفر به ایران هدایت و راهنمایی می‌کند، نشان‌دهنده علاقه برزیلی‌ها برای افزایش روابط بین دو کشور است.

وی با اشاره به موانع صادراتی بین ایران و برزیل گفت: تعرفه برزیل برای واردات محصولات کشاورزی از ایران ۱۲۰ درصد است، درحالی‌که تعرفه در کشور ما برای واردات محصولات از برزیل تنها ۴ درصد است و این نشان می‌دهد که باید بین طرفین تناسب ایجاد شود.

وزیر جهاد کشاورزی به موانع غیرتعرفه‌ای از جمله بروکراسی‌های اداری نیز اشاره کرد و گفت: باید تجارت ترجیحی را بین دو کشور پایه‌گذاری کنیم.

ساداتی‌نژاد با اشاره به اینکه ایران قطب تولید کود اوره است، گفت: با توجه به نیاز برزیل به کود اوره و همچنین تولید کافی نهاده‌های دامی در کشور شما، می‌توانیم به راحتی این دو کالا را با یکدیگر تهاتر کنیم. علاوه بر این، درباره پنبه این امکان وجود دارد که پنبه برزیل را با اوره ایران تهاتر کنیم.

وی با اشاره به واردات ۱۰۰ میلیون دلاری سیر، واردات ۹۰ میلیون دلاری سیب درختی و همچنین واردات خشکبار توسط برزیل در سال افزود: تولید این محصولات در ایران به اندازه کافی است و برزیل می‌تواند نیاز خود را از محصولات ایرانی تأمین کند.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: ما سالانه حدود ۶۰۰ هزار تن کود اوره به برزیل صادر می‌کنیم که در قالب تهاتر این رقم می‌تواند به حدود دو میلیون تن افزایش پیدا کند.

ساداتی‌نژاد در ادامه خواستار حمایت‌های حقوقی و قانونی از شرکت‌های ایرانی حاضر در برزیل شد و عنوان کرد که این مسئله به ویژه درباره فعالان کشت فراسرزمینی صدق می‌کند.

وی با اشاره به ایجاد اتاق تجاری ایران و برزیل تأکید کرد که از این مسئله حمایت می‌کنیم چرا که بخش خصوصی موتور محرک تجارت است.

وزیر جهاد کشاورزی پیشنهاد کرد: خط ویژه صادراتی خشکبار به ویژه پسته و همچنین زعفران بین دو کشور ایران و برزیل راه‌اندازی شود.

نظر شما
ارسال دیدگاه

گزارش تصویری